"Pregovori posle mišljenja MSP-a"

Premijer Mirko Cvetković kaže da Srbija očekuje pozitivno mišljenje MSP-a o legalnosti proglašenja nezavisnosti Kosova, koje će biti uvod u nove pregovore.

Izvor: Tanjug

Petak, 16.07.2010.

22:55

Default images

"Očekujemo pozitivno mišljenje Međunarodnog suda pravde, a zatim debatu u UN koja će otvoriti perspektivu novih pregovora o Kosovu", rekao je Cvetković.

Premijer je naveo da je Srbija "spremna za razgovore o statusu Kosova" i ocenio da "budućnost regiona ne može da se gradi na kršenju međunarodnog prava".

Srbija se zalaže za "pravedno rešenje" koje će osigurati "trajni mir i stabilnost" u regionu, kazao je srpski premijer za agenciju Frans pres i dodao da se takvo rešenje može pronaći samo putem otvorenog i iskrenog dijaloga.

Ističući da će Srbija rešiti pitanja vezana za Kosovo mirnim i diplomatskim putem, Cvetković je izrazio uverenje da, u interesu mira i stabilnosti, treba da pronađemo održivo rešenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: