"Kina ne menja stav o Kosovu"

Kineski zvaničnici poručili su premijeru Srbije Mirku Cvetkoviću da stav Pekinga, kada je reč o Kosovu, ostaje nepromenjen.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.07.2010.

17:33

Default images

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković sastao se danas sa predsednikom Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa Vu Banguom.

Kineski zvaničnik je pri tom istakao da stav Pekinga ostaje nepromenjen kada je reč o Kosovu i Metohiji i podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Cvetković je istakao da poseta kineske delegacije Srbiji i postavljanje kamena temeljca za izgradnju Mosta prijateljstva predstavlja još jedan dokaz strateške saradnje Kine i Srbije, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da se Cvetković zahvalio na principijelnoj podršci Kine suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije.

Cvetković je izneo očekivanje da će Kina nastaviti da podržava Srbiju u svim aktivnostima koje će uslediti posle objavljivanja savetodavnog mišljenja Međunarodnog suda pravde u Hagu.

Infrastrukturna izgradnja i investiciona ulaganja su najvažnije oblasti, kada je reč o ekonomskoj saradnji dve zemlje, ocenili su sagovornici.

Kao rezultat nedavne posete premijera Cvetkovića Kini, na današnjem sastanku razmatrano je da se projekat izgradnje Slobodne carinske zone za poslovanje kineskih investitora realizuje u Smederevu.

Dogovoreno je da će predstavnici dve Vlade u narednom periodu zajednički raditi na sprovođenju ovog projekta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: