Grčka: Štrajkovi loši za turiste

Talas štrajkova u Grčkoj se nastavlja. Mnoge javne službe obustavljaju rad, kao i kontrolori letenja koji će nekoliko sati paralisati vazdušni saobraćaj.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.07.2010.

09:24

Default images

Kontrolori letenja će obustaviti rad četiri sata da bi izrazili solidarnost sa zaposlenima u javnom sektoru, koji štrajkuju protiv vladinih mera štednje.

Brojni posetioci su u juče nekoliko sati čekali, na tropskim temperaturama, da se otvore kapije atinskog Akropolja. Zaposleni zbog neisplaćenih zarada odbijaju da rade puno radno vreme.

Ni činjenica da su neki turisti prešli okean kako bi videli najočuvanije ostatke stare grčke civilizacije nije odobrovoljila zaposlene da otvore vrata Akropolja. Nekoliko sati čekanja na temperaturi iznad 30 stepeni, bez hlada i nemogućnost da se poseti arheološki muzej izazvali su bes kod mnogih posetilaca.

“Veoma smo razočarani! Samo jednu stvar smo želeli da uradimo ovde u Atini, a to je da vidimo Akropolj!”

“Došli smo iz Sjedinjenih država, iz Nevade. Akropolj je jedan od glavnih razloga što smo došli ovde, na Mediteran. To bi bio najlepši trenutak za celu porodicu. Ali ovo je zatvoreno i veoma smo razočarani!”, kažu posetioci.

Iako je Akropolj trebalo da bude otvoren još od 8 sati zaposleni su bili jasni: počinju da rade tek od podneva. Oni žale što veliki broj turista čeka ali napominju da za svoj rad ne primaju novac.

“Loše je zato što zaposleni nisu plaćeni. Oni imaju obaveze prema svojim porodicama!”, kaže jedan od posetioca.

Posle sindikalaca, kontrolora leta, carinika, zaposlenih u deržavnim preduzećima i drugih ovo je još jedan u nizu štrajkova koji dodatno ugrožavaju ionako slabu letnju turističku sezonu u Grčkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: