Uskoro o statusu dinastije Petrović

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović najavio je danas skoro donošenje Zakona o statusu dinastije Petrović.

Izvor: B92

Sreda, 14.07.2010.

17:18

Default images

"Predlog zakona o statusu dinastije Petrović se priprema i trebalo bi uskoro da ga razmatra Vlada", najavio je Vujanović.

On je objasnio da je na sednici Odbora za obeležavanje 100 godina od proglašenja kraljevine Crne Gore procenjeno da je neophodno doneti zakon o statusu dinastije Petrović koji će uvažiti sve što je sa nivoa najvećih standarda jedne dinastije u republikama za tu dinastiju vredno.

“Taj zakon je u visokoj fazi pripreme i verujem da će biti vrlo brzo na Vladi”, rekao je Vujanović, a preneli su podgorički mediji.

Crnogorski predsednik je kazao da je upoznat sa sadržajem tog zakona u njegovom radnom tekstu i da je u vezi sa tim razgovarao sa ministrima pravde i kulture.

On je kazao i da je premijer Milo Đukanović maksimalno posvećen tome da zakon dobije punu ažurnost kroz Vladu i da veruje da će Skupština na to odgovoriti.

“Na pravilan način vrednovan je kralj Nikola i na pravilan način obezbeđeno je da se on istorijski doživi u onoj vrednosti koju je zaslužio, da je Crna Gora označila ono što je punoća njegovog istorijskog, diplomatskog i ratničkog delovanja”, rekao je Vujanović.

On smatra i da je Crna Gora kroz spomenike tom velikanu iskazala poštovanje prema kralju Nikoli, a pokazano je, kazao je, i da ta dinastija kroz njega ima vrednosti u svom finalu ostvarivanju međunarodnog priznanja Crne Gore, što zaslužuje svako divljenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: