GSP: Kontrola na početnim stanicama

Od danas će svi putnici javnog prevoza u Beogradu svoje karte morati da pokažu kontrolorima na početnim stanicama, prilikom ulaska u vozila GSP-a.

Izvor: B92

Sreda, 14.07.2010.

14:05

Default images

Gradsko saobraćajno preduzeće smislilo je kako da se obračuna sa "švercerima". Ko ne bude pokazao kartu na početnim stanicama, neće moći da se uđe u vozilo.

Danas su na Zelenom vencu na svakim vratima vozila bili kontrolori u fluoroscentnim prslucima. Ako ste do sada uspevali ponekad da se švercujete, u GSP-u tvrde da je tome kraj.

Građani su kritični prema ovoj meri:

"Samo prave gužvu, nije to rešenje"

"Mislim da treba da kontrolišu, jer ljudi mogu da se voze džabe, ali ne treba ni preterivati"

"Mislim da preteruju i da bi trebali da uvedu klimu kad već naplaćuju toliko"

"Promenio se direktor, mora nešto da promeni, nema šta drugo. Kad dođe sledeći, on će da ukine to"

U GSP-u kažu da nije cilj naplaćivanje kazni, već promena razmišljanja putnika koji moraju da se naviknu na kupovinu karata i markica. Oni tvrde da neće biti prekomernog zadržavanja, pošto autobusi svakako izvesno vreme stoje na početnom stajalištu.

"Danas ćemo to raditi i na Zelenom vencu i u Ustaničkoj, sutra takođe, a posle toga ćemo se seliti na druge stanice, trolejbuske i tramvajske okretnice. Prosto moramo tako jer navikavamo naše građane da moraju da imaju kartu i pokušaćemo u kasnijoj fazi da uvedemo ulazak na prednja vrata na nekim početnim stanicama i pokazivanje karata vozaču", kaže Slavica Stevanović, PR GSP.

Od 1. juna kada je pored redovnih 165 kontrolora, uvedeno još 250 honoraraca, kontrola je poboljšana, kažu u ovom gradskom preduzeću. Oni dodaju da se naviše povećala prodaja karata kod vozača.

Još jedna promena navika kod putnika koju GSP želi da uvede jeste i obaveza građana da kod sebe imaju sitan novac kad kupuju kartu u autobusu. Vozač je dužan da ima karte kod sebe, ali kako kažu u GSP-u, velike novčanice neće biti izgovor za "gratis" vožnju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: