Većina u Saboru i dalje uz vladu

Vlada Jadranke Kosor obezbedila je nastavak većinske podrške sabora, jer vicepremijerka iz Hrvatske socijalno liberalne stranke Đurđa Adlešić ostaje u vladi.

Izvor: Tanjug

Sreda, 14.07.2010.

14:08

Default images

Takođe dva poslanika HSLS-a koji je prethodno izašao iz vladine koalicije, kao i jedan iz Hrvatske narodne stranke, potpisali su s premijerkom sporazum o saradnji.

Ivan Čehok i Antun Korušec, dosadašnji poslanici HSLS-a, najavili su na današnjoj konferenciji za medije da će i dalje podržavati vladin privredni program.

Čehok koji se o pitanju podrške vladi razišao sa šefom stranke Darinkom Kosorom, inače premijerkinim rođakom, najavio je da će s Horvatom i Korušecom osnovati klub nezavisnih poslanika u saboru i da nema nameru osnivati novu stranku.

Vicepremijerka i pređašnja šefica HSLS-a Adlešić ostaje na toj dužnosti do 1. avgusta, a premijerka Jadranka Kosor nije htela precizirati da li joj je Adlešićeva podnela neopozivu ostavku ili samo mandat na raspolaganje.

Izjavila je da je s Adlešićevom odlično sarađivala i da veruje da će tako da bude i ubuduće.

HSLS je tako prestao da bude parlamentarna stranka jer su Čehok i Korušec bili jedina dva poslanika te stranke u saboru.

Ostajanjem u vladi, Adlešičeva neće aktivirati saborski mandat.

Vlada je dobila nešto stabilniju većinu jer je pre odlaska HSLS-a imala 82 poslanička glasa.

Sada ih ima 83, jer je izvesno da poslanik Bošnjaka Šemso Tanković koji je najavljivao moguće odustajanje od podrške koaliciji, to neće učiniti, navode elektronski mediji.

HSLS pod vodstvom Dražena Budiša svojevremeno je izišao iz koalicije na čelu sa Socijaldemokratskom partijom Ivice Račana.

Deo poslanika i zvaničnika izišao je iz stranke i formirao Libru - stranku liberalnih demokrata koja se nakon nekog vremena spojila s Hrvatskom narodnom strankom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: