Sindikat: Pravosuđe pod pritiskom

Sindikat pravosuđa Srbije tvrdi da su zaposleni u pravosuđu, posle reforme, zastrašeni i pod stalnim pritiskom, zatrpani predmetima i zlostavljani na radu.

Izvor: Tanjug

Sreda, 14.07.2010.

12:35

Default images

Zaposleni su demotivisani i dekoncentrisani, u brizi za radno mesto, navedeno je u saopštenju Sindikata.

Sindikat tvrdi da zaposleni ne mogu da koriste godišnji odmor, ni dnevne pauze i smatra da su radnici zlostavljani na radu.

Kako je navedeno, pojedini novopostavljeni vršioci funkcija predsednika sudova i javni tužioci primoravaju zaposlene da rade prekovremeno, a taj rad ne plaćaju.

U saopštenju se ističe da su žrtve mobinga i neraspoređeni zaposleni, predviđeni kao tehnološki višak, koji se dovode u zabludu da će biti raspoređeni, pa im se izdaju usmeni nalozi za rad, a plaćaju ih samo 65 odsto.

Pored njih, žrtve mobinga u pravosuđu su i invalidi rada koji su diskriminisani tako što su ostali neraspoređeni, navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se navodi da je Sindikat zatražio od Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca, izveštaj o broju predmeta u radu za 2009. godinu i prvih šest meseci ove godine u sudovima i tužilaštvima, izveštaj o broju rešenih predmeta za navedeni period, kao i broj sudija i zaposlenih u sudovima, odnosno tužilaštvima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: