Tajfun na Filipinima odneo 9 života

U prvom tajfunu koji je ove godine zahvatio Filipine poginulo je devetoro ljudi, a 11 se vodi kao nestalo.

Izvor: Beta

Sreda, 14.07.2010.

10:44

Default images

Tajfun Konson udario je na severoistočnu provinciju Keson, odakle se proširio i na prestonicu Manilu, u kojoj su ulice poplavljene i pokidani električni kablovi.

Udari vetra su dostizali 120 kilometara na čas, praćeni jakom kišom koja je padala oko dva sata, naveo je jedan lokalni meteorolog.

U Manili je oboreno mnogobrojno drveće, kao i reklamni bilbordi, a oduvani su i krovovi mnogih kuća duž obale. Više od polovine stanovnika glavnog severnog ostrva Luzona ostalo je bez struje.

Vlasti Međunarodnog aerodroma u Manili navele su da su od sinoć otkazana 63 leta, uključujući četiri međunarodna, dok je devet preusmereno na centralni filipinski međunarodni aerodrom.

Tajfun Konson nastavio je dalje ka Južnokorejskom moru, a meteorolozi procenjuju da će njegov novi udar biti krajem nedelje na kinesku teritoriju, zapadno od Makaoa.

U tajfunu koji je prošle godine pogodio Filipine oko 1 000 ljudi je poginulo u Manili i njenoj okolini.

Novoizabrani predsednik Beninjo Akino Treći kritikovao je Meteorološki zavod jer nije predvideo da će oluja pogoditi prestonicu, a službe za vanredne situacije jer se nisu pripremile za tajfun posle prošlogodišnje katastrofe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: