Grad Beograd deli stipendije

Grad Beograd će u narednoj školskoj godini dodeliti 348 stipendija, od kojih je 163 za studente a 185 za srednjoškolce, saopšteno je iz Gradske uprave.

Izvor: Beta

Utorak, 13.07.2010.

14:43

Default images

Vrednost ovogodišnje stipendije za učenike je 15.000 dinara mesečno, a za studente 17.000 dinara, navodi se u saopštenju.

Na konkursu su učestvovali redovni učenici druge, treće ili četvrte godine srednje škole, čiji je prosek ocena najmanje 4,75 i koji imaju prebivalište na području Beograda najmanje tri godine od raspisivanja konkursa.

Konkurs je bio otvoren i za studente koji se školuju na budžetu, a upisali su najmanje drugu godinu na nekoj od visokoškolskih ustanova sa sedištem u Beogradu, čiji je osnivač Republika.

Uslov za studente bio je i da imaju prebivalište u Beogradu najmanje tri godine od dana raspisivanja konkursa, da imaju prosečnu ocenu najmanje 9,2, da nisu gubili nijednu godinu, kao i da su položili sve ispite iz prethodnih godina.

Grad Beograd je 2004. godine počeo da realizuje Program podrške talentovanim srednjoškolcima i studentima. Prošle godine stipendije je primalo 310 talentovanih srednjoškolaca i studenata.

Potpisivanje ugovora sa studentima i srednjoškolcima o dodeli stipendija počeće sutra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: