"Oko 3.000 terorista preti BiH"

Direktor Obaveštajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Almir Džuvo izjavio je da "u BiH vreba opasnost od oko 3.000 potencijalnih terorista".

Izvor: Beta

Utorak, 13.07.2010.

12:38

Default images

Džuvo je, kako danas piše sarajevski Dneveni avaz, kazao da je "većina njih već nekoliko godina u policijskim registrima".

"Od toga je samo tri do četiri posto stranaca. Ostali su državljani BiH. Izuzetno su dobro opremljeni. Mnogo bolje nego naša policija", saopštio je Džuvo.

"Ali, policija im ne može ništa dok ne počine teroristički akt kao u Bugojnu ili neko drugo delo slične težine", rekao je Džuvo juče na sednici Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH u vezi s terorističkim napadom na policijsku stanicu u Bugojnu.

On je istakao da političari treba da donesu adekvatne zakone i promene postojeće i izrazio bojazan da "3.000 osoba mogu, zbog psihičkog ili nekog drugog stanja, napraviti teroristički akt koji će imati mnogo veće posledice od ovog".

Direktor Federalne uprave policije (FUP) Zlatko Miletić rekao je da policija radi svoj deo posla, ali da za ostatak nema političke volje.

Glavni državni tužilac Milorad Barašin kazao je da pripadnici selefijskog pokreta u BiH (radikalni islamisti) ne priznaju državne institucije, voze bez vozačkih dozvola, ne žele lične karte...

"Tužilaštvo deluje kada nastupi posledica, jer nam zakoni ne dozvoljavaju da bilo šta ranije učinimo. To se mora promeniti", istakao je Barašin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: