Fidel Kastro u TV emisiji

Bivši predsednik Kube Fidel Kastro, posle višegodišnjeg odsustva iz javnosti, ponovo se pojavio u najgledanijoj političkoj emisiji na Kubi.

Izvor: B92

Utorak, 13.07.2010.

11:43

Default images

Na pitanja je odgovarao smireno, ali su odgovori bili u dobro poznatom maniru. Kastro je govorio polako, ali je izgledao opušteno i bio je ubedljiv tokom televizijskog intervjua.

U tok šou u kojem se analiziraju aktuela dešavanja na Kubi, osamdestrogodišnji bivši predsednik govorio je o konfliktu između Severne i Južne Koreje, i drugim velikim svetskim sukobima.

„Amerika koristi vrlo sofisticirano oružje... A Japanci se veoma plaše nuklearnih napada iz Severne Koreje, jer su dve nuklearne eksplozije već pretrpeli”, rekao je Fidel Kastro.

Kastro se osvrnuo i na dešavanja u Iranu.

"Strah da Iran ne izgradi nova nuklearna postrojenja u naredne dve, tri godine... to su samo izgovori.“

Građani Havane srećni su što su ponovo videli svog lidera.

„Ovo je velika sreća. Prkoseći njemu tražili su da glasamo za partiju, a ne za jednog čoveka. Ali mi smo Fidelisti. Fidel je postao simbol poniznosti u svetu, on predstavlja pravdu i dobrobit čovečansta“, može se čuti na ulicama Havane.

„Mislim da je njegovo zdravlje veoma važno za našu zemlju. Zahvalna sam lekarima. Šaljem mu hiljadu zagrljaja i poljubaca sada kada je opet na televiziji“, kaže jedna Kubanka.

Ovo je prvo pojavljivanje Kastra posle četiri godine izolacije. On se sklonio daleko od očiju javnosti, nakon što se ozbiljno razboleo. Kastro je izbegavao pojavljivanje nakon što je 2006. godine hitno operisan zbog zdravstvenih smetnji.

Prve fotografije revolucionarnog lidera na kojima se pozdravlja sa radnicima u Havani pojavile su se prošle subote.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: