Dragin: Bez duplih naknada

Saša Dragin kaže da se poljoprivrednicima koji su pretpeli štetu u poplavama neće naplaćivati vodoprivredne naknade i naknade za korišćenje državnog zemljišta.

Izvor: B92

Utorak, 13.07.2010.

17:16

Default images

Ministarstvo poljoprivrede se odreklo i naknade za korišćenje državnog zemljišta u opštinama gde je šteta bila na više od 30 odsto površina, rekao je on za B92.

Dragin kaže da svaki poljoprivrednik u opštinama koje su proglasile elementarnu nepogodu, ukoliko je imao više od 30 odsto štete od voda "može da očekuje da država neće da naplaćuje vodoprivredne naknade".

Dragin je objasnio da se resorno ministarstvo odreklo te nadoknade u procentu na kojem je bila načinjena šteta na potopljenoj parceli.

Po njegovim rečima, na isti način će se verovatno lokalne samouprave, odnosno pokrajinska vlada odnositi prema poljoprivrednicima.

Dragin je podsetio da su predstavnici resornog ministarstva i inspekcija odmah po završetku katastrofalnih padavina izašli na teren i popisali štetu.

On je podsetio da su potom i donete, u saradnji sa asocijacijama poljoprivrednika i zadržnim savezima Srbije i Vojvodine donete dve uredbe u vezi pomoći poljoprivrednicima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: