"Vjesnik": Šta je rekao Kalinić

Sretko Kalinić u iskazu hrvatskoj policiji nije priznao učešće u zločinima, ali je tražio dogovor u zamenu za informacije, piše zagrebački "Vjesnik".

Izvor: Beta

Utorak, 13.07.2010.

23:25

Default images

"Ako bi mi se osigurala amnestija od krivičnog progona, možda bih nešto i rekao", rekao je Kalinić, koji u zatvorskoj bolnici u Zagrebu čeka izručenje Srbiji.

Prema listu, jedan od osuđenih za ubistvo Zorana Đinđića je rekao da "ima saznanja o petnaestak mafijaških ubistava na području Srbije, ali i u drugim državama", dodajući da je "u nekima lično i učestvovao".

Iako su se do sada u medijima pojavljivale razne verzije njegovog navodnog iskaza policiji nakon ranjavanja u Zagrebu početkom juna, Vjesnik objavljuje navode službene zabeleške sačinjene 8. juna u kojoj Kalinić direktno ne priznaje učešće u ubistvima.

Kalinić takođe nije želeo da govori o svojim vezama u hrvatskom kriminalnom miljeu, o ljudima preko kojih je došao u Hrvatsku, kao ni o osobama koje mu pružaju finansijsku podršku.

Vjesnik piše da je jedino o čemu je otvoreno progovorio bilo njegovo ranjavanje na zagrebačkom jezeru u Rakitju i o Milošu Simoviću, koji je u njega pucao.

Kalinić je tako ispričao da ga je Simović pogodio metkom u leđa dok su se vozili biciklom.

"Odmah sam skočio s bicikla, uhvatio se za granu i okrenuo prema Milošu, a iz torbice sam pokušao da izvadim pištolj, no pozlilo mi je. Miloš me zatim opet pogodio drugim metkom, pa je pobegao", ispričao je Kalinić.

On je rekao da misli da je Simović dobio novac od jedne osobe da ga ubije, da ima ideju ko bi to mogao da bude, ali da za sada ne želi da kaže.

U tekstu se navodi da Kalinić nije želeo da otkrije gde mogu da nađu Simovića.

"Daću mu nekoliko dana da pobegne, pa ću vam reći gde mu je stan", rekao je Kalinić, prenosi Vijesnik.

"Neka njegova porodica zna kakav je ubica kad je spreman da ubije prijatelja", odgovorio je Kalinić na pitanje zašto je otkrio Simovića.

On je takođe ispričao da u Srbiji nije bio sedam i po godina, ali da je putovao i van Hrvatske, poslednji put početkom februara u Italiju gde se zadržao do početka aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: