Uhapšen vlasnik agencije "Konte"

Kriminalistička policija Beograda je u saradnji sa Osnovnim tužilaštvom uhapsila Želimira Šimpragu (65), vlasnika turističke agencije "Konte".

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 12.07.2010.

19:26

Default images

Postoji osnovana sumnja da je izvršio više krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja i prevare, rekao je direktor policije Milorad Veljović.

Veljović je ukazao da je Šimpraga takvim svojim delovanjem oštetio više građana koji su uplatili aranžmane za letovanje preko ove turističke agencije.

Policiji se, dodao je on, do sada prijavilo 65 prevarenih građana.

Više desetina oštećenih putnika večeras je podnelo krivične prijave protiv Šimprage i još uvek čekaju objašnjenje kako je došlo do prevare, kao i da li će biti obeštećeni.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da je uhapšenom vlasniku turističke agencije "Konte" Željku Šimpragi, osumnjičenom za prevare građana koji su uplatili putovanje preko njegove agencije, određeno zadržavanje od 48 sati.

Umesto u pripremama za letovanje u Grčkoj, Turskoj, Egiptu ili Bugarskoj, "Konteovi" putnici su veče proveli ispred beogradske Policijske uprave.

Došli su zajedno da podnesu krivičnu prijavu protiv vlasnika agencije koja im je pokvarila odmor i zbog koje su, bar za sada, ostali bez uplaćenog novca.

Pretpostavlja se je oko 400 ljudi, u želji da iskoriste popuste ili počne da otplaćuje rate što ranije, bar polovinu novca za svoj aranžman već uplatilo.

"Mi smo ovo nazvali turističkom šetnjom s obzirom da to nama ne rešava naše problme. To je izlet, ponesli smo Šimpragi sokove u nadi da će što pre izaći kako bi nam vratio naš novac ili nas odveo na letovanje", kaže Slobodan Pešić, jedan od putnika.

"Osećam se grozno, ali mi bi hteli da znamo na čemu smo. Da li će se ići, ili ne. Bar smo učinili jedan korak, podneli smo tužbu a za ostalo saznaćemo", kaže Časlav Paunović.

U međuvremenu policija je pozivala sve oštećene da se jave i podnesu prijavu, dok oni koji su to već učinili najavljuju da će se u ponedeljak ujutru okupiti ispred poslovnice u Ulici kneza Miloša, koja je najavila otvaranje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: