Stradao "slepi" putnik aviona

Tehničko osoblje na aerodromu u Rijadu pronašlo je telo 20-godišnjeg Libanca u prostoru za točkove aviona "erbas 320".

Izvor: Beta

Ponedeljak, 12.07.2010.

17:53

Default images

On je kao slepi putnik u taj prostor ušao u Bejrutu, gde je avion poleteo.

Avion kompanije "Saudi Naser" leteo je iz Bejruta ka Rijadu, a po sletanju prilikom pregleda letelice tehničari su pronašli telo mladića koji je na osnovu fotografija poslatih u Liban identifikovan kao Firas Hajdar.

Arabijska novinska agencija prenela je da su neki od putnika pri poletanju aviona u Bejrutu kroz prozor ugledali mladića kako trči za avionom u pokretu. Mladić je u jednom trenutku pao, zatim ustao i nastavio da trči ka avionu neposredno pre poletanja.

Putnici su o tome obavestili posadu i pilota, ali je pilot nastavio sa procedurom poletanja.

Po sletanju, u prostoru za točkove osim tela mladića pronađeni su i filteri cigareta, za koje se pretpostavlja da ih je mladić koristio kao čepove za uši kako bi prigušio buku motora.

Bezbednosni zvaničnik koji je želeo da ostane anoniman izjavio je da je mladić bio mentalno oboleo. Porodica stradalog mladića nije želela da razgovara sa novinarima.

Za sada nije jasno kako je mladić uspeo da dođe do piste za poletanje i uvuče se u prostor za točkove. Istraga o tom slučaju je u toku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: