Moguća istraga političke pozadine?

Bivši advokat porodice Đinđić Rajko Danilović smatra da ne postoje otežavajuće okolnosti za pokretanje istrage o političkoj pozadini ubistva premijera.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.07.2010.

15:58

Default images

Danilović dodaje da je sve u rukama tužioca za organizovani kriminal Miljka Radisavljevića.

Po prvi put ovakvu istragu zahteva i sprska radikalana stranka. Posle hapšenja pripadnika zemunskog klana Miloša simovića i Sretka Kalinića u javnosti je ponovo otvoreno pitanje političke pozadine ubistva premijera Zorana Điniđića.

Portparolka specijalnog suda Maja Kovačević podseća na prvu optužnicu na kojoj se, između ostalih, našao bivši šef Vojne bezbednosti Aca Tomić, od koje je tužilac Jovan Prijić po početku suđenja odustao.

"To je isto kao da je presuđeno, ne može se dva puta suditi za istu stvar, znači odustao je tužilac, doneta je odluka o obustavi krivičnog posptuka, i to je definitno govova stvar. Da li tužilac može da uđe i da li će da uđe u postupak za neke druge radnje to ja ne mogu da vam kazem“, rekla je ona.

Na ulogu bivšeg premijera Vojislava Koštunice nedavno su podsetili Vladan Batić i Branislav Lečić. Oni su poslali pismo u kojem od njega traže odgovore u vezi sa političkom pozadinom ubistva. Koštunica ne želi da odgovori, preneo je portparol te stranke Petar Petković.

"Ulaženje u tu vrstu odgovora, odnosno ulaženje na odgovor na laži, znači samo davati legitimitete tim lažima, DSS time neće da se bavi“, smatra Petrović.

Istovremo, jedan od nekadašnjih advokata porodice Đinđić Rajko Danilović kaže da bi tužilaštvo trebalo da ispita ne samo Koštunicu i Tomića, već i Radeta Bulatovića i Dragana Jočića.

Po njegovom mišljenju ne postoje otežavajuće okolnosti da specijalni tužilac Miljko Radisavljević pokrene istragu.

"Imamo obećanje tužioca to je velika stvar, bez njega nema posla, on je taj koji daje inicijativu, koju određuje okvire te incijative, ako tužilac zaista pokrene u ovom pravcu dopunu istrage, ili novu neku istragu možemo očekivati“, navodi Danilović.

Insistiranju da se dođe do prave i poptune istine o ubistvu, založila se i Srpska radikalna stranka, čiji je predsednik dobrovoljno otišao u Hag mesec dana pre ubistva.

Večeras na Telviziji B92 mozete još jednom pogledati emisiju "Insajder“ o poltičkoj pozadini ubistva premijera u kojoj je tužilac Radosavljević rekao da će pokrenuti istragu kada presuda za ubistvo premijera bude pravosnažna.

Vrhovni sud Srbije odbacio je žalbe odbrane i u decmebru 2009, presudu proglasio pravosnažnom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: