Dragin uručio 24 tone brašna

Ministar poljoprivrede Srbije Saša Dragin uručio je 24 tone brašna namenjenog narodnim kuhinjama u Valjevu, u okviru akcije "Hrana za sve".

Izvor: Beta

Ponedeljak, 12.07.2010.

12:24

Default images

Brašno za narodne kuhinje je obezbedio Delta Agrar, navodi se u saopštenju ministarstva poljoprivrede.

Dragin je kazao da je cilj ovakvih akcija da se pomogne ugroženom sloju stanovništva, putem nabavke određene količine hrane neophodne za rad narodnih kuhinja koje su u sklopu lokalnih organizacija Crvenog krsta Srbije.

Uručujući donaciju gradskoj organizaciji Crvenog krsta u Valjevu, Dragin je rekao da će Ministarstvo za poljoprivredu nastaviti da pomaže rad narodnih kuhinja u Srbiji.

Samo "Delta agrar" je za te namene obezbedila 200 tona brašna, a ostali 700 tona brašna i testenina. Za poslednje dve godine pomoć narodnim kuhinjama dostigla je iznos od milion evra, rekao je ministar.

On je pozvao pojedince i firme da pomognu rad narodnih kuhinja jer 36.000 ljudi u Srbiji svakodnevno dobija po jedan obrok, a mnoge kuhinje su, nažalost, zatvorene zbog nedostatka namirnica.

Narodna kuhinja u Valjevu s prekidima radi već 15 godina i u njoj svakodnevno 350 građana dobija obrok.

Novac za 250 obroka obezbedio je grad Valjevo, a ostalo su donacije privrednih preduzeća iz Valjeva. Stvarne potrebe su čak 1.200 obroka, ali za to, za sada, nema mogućnosti.

"Dobijene 24 tona brašna biće dovoljne da u narednih šest meseci imamo dovoljno hleba za sve korisnike kuhinje, što će smanjiti troškove njenog rada", rekao je predsednik Gradskog odbora Crvenog krsta u Valjevu Miroslav Đukić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: