Sporo prenošenje nadležnosti

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši izrazio je nezadovoljstvo zbog sporog prenošenja nadležnosti sa republičkog na pokrajinski nivo.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.07.2010.

10:47

Default images

"U januaru su mi prijatelji iz pokrajinske administracije govorili da ćemo u roku od pola godine preuzeti 154 nove nadležnosti", rekao je Egereši.

"Tada sam, a i sada kažem da ću biti jako zadovoljan ako ih preuzmemo do kraja mandata, dakle u naredne dve godine", dodao je Egereši u intervjuu novosadskom "Dnevniku".

Predsednik pokrajinskog parlamenta je odbacio kritike opozicije, pa i nekih predstavnika vlasti, da previše putuje po svetu bez posebnih efeketa.

"Moja statutarna obaveza je da predstavljam Vojvodinu u zemlji i inostranstvu, a moj zadatak je da u Briselu, Strazburu i raznim evropskim regijama tražim prijatelje za Vojvodininu i Srbiju", rekao je Egereši i kao svoj uspeh naveo stvaranje Dunavske regije, koju je, kako je istakao, prvi predložio još pre pet godina.

Kao evropske prijatelje on je nabrojao austrijsku pokrajinu Štajersku, nemačku pokrajinu Baden-Virtemberg i Istru, spremne da u svojim predstavništvima u Briselu jednu kancelariju dodele Vojvodini.

"Vojvodina, međutim, nije tako siromašna da ne može da izdvoji 150.000 evra godišnje, a svako ulaganje u budućnost je opravdano", rekao je Egereši.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: