Avganistan: Poginulo 11 policajaca

Najmanje 11 avganistanskih policajaca poginulo je u više napada na jugu te zemlje, saopšteno je u Kabulu.

Izvor: Beta

Nedelja, 11.07.2010.

21:23

Default images

Avganistanske vlasti saopštile su da je kasno sinoć poginulo šest pograničnih policajaca u napadu talibana na policijski punkt u južnoj oblasti Kunduz.

U drugom napadu, u blizini Kunduza, talibani su koristeći tempiranu bombu ubili guvernera distrikta, Kalahe Zal. Još pet policajaca poginulo je na severu zemlje u oblasti Badakšan kada je njihovo vozilo naletelo na bombu postavljenu na putu.

Komanda NATO-a saopštila je da je poginuo još jedan američki vojnik na jugu Avganistana, koji je do sada bio mirniji deo zemlje.

Napadi talibana učestali su poslednjih nekoliko meseci od kako je dodatnih 30.000 američkih vojnika angažovano u novoj ofanzivi na pobunjenike.

Samo prošle sedmice, prema podacima avganistanskog Ministarstva unutrašnjih poslova, poginula su 23 policajca dok je 69 ranjeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: