"Kazniti veličanje genocida"

Inicijativa mladih za ljudska prava poziva tužilaštvo da pokrene postupak protiv osoba koje su izlepile Beograd porukama kojima se slavi genocid u Srebrenici.

Izvor: B92

Nedelja, 11.07.2010.

13:03

Default images

Inicijativa poziva nadležne institucije da primene zakonska ovlašćenja i sprovedu do kraja postupak za zabranu rada organizacije SNP 1389 i sličnih organizacija.

Predstavnici organizacije SNP 1389 oblepili su beogradsku Knez Mihailovu ulicu i Zeleni venac plakatima sa natpisom "Srećan vam 11. jul, dan oslobođenja srpskog grada Srebrenice“.

Preko svoje "Fejsbuk“ stranice SNP 1389. i organizacija "Naši“ uputili su poziv na uličnu akciju obeležavanja ovog datuma.

Aktivisti Inicijative svedoci su da je policija u toku noći fotografisala mesta na kojima su izlepljeni plakati.

Ovaj akt predstavlja otvoreno veličanje zločina i izrugavanje bolu žrtava srebreničkog genocida na njegovu petnestogodisnjicu.

Država je dužna da odlučnom reakcijom jasno pokaže da se ovakvi istupi pojedinaca i formalnih i neformalnih grupa u budućnosti neće tolerisati, kao i da korišćenjem svojih zakonskih ovlašćenja osujeti dalje stvaranje atmosfere u kome je, ne samo dozvoljena, već i pohvalna heroizacija ratnih zločinaca, legitimisanje genocida i ignorisanje patnje žrtava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: