Vestervele: Ne sme se ponoviti

Šef nemačke diplomatije Gvido Vestervele rekao je da se Srebrenica nikada više ne sme ponoviti i zatražio da se intenziviraju napori za hapšenje Ratka Mladića.

Izvor: B92

Subota, 10.07.2010.

22:26

Default images

"Petnaest godina od užasnog masakra u Srebrenici naše su misli kod ubijenih i njihovih rođaka i porodica“, rekao je Vestervele.

„Nemačka i njeni međunarodni partneri su jedinstveni - Srebrenica se ne sme nikada ponoviti'', objavilo je Ministarstvo inostranih poslova na svojoj internet stranici izjavu ministra Vestervela.

Ocenio je da je u pravnoj obradi ratnog zločina postignut napredak.

Radovan Karadžić, rekao je Vestervele povodom 15. godišnjice masakra u Srebrenici, mora pred Međunarodnim sudom da odgovara zbog genocida.

Ukazujući na to da je Mladić na slobodi, Vestervele je zahtevao da ''napori za njegovo hapšenje moraju dalje biti intenzivirani'' i apelovao na političare u regionu da ne propuste šansu da uspešno sarađuju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: