Bramerc: Hapšenje Mladića neophodno

Glavni tužilac Haškog tribunala Sergž Bramerc smatra da je hapšenje Ratka Mladića "neophodno za kredibilitet Evropske unije", prenosi nemački dnevnik Velt.

Izvor: B92

Subota, 10.07.2010.

13:52

Default images

"Bez pravosudnog rada nema pomirenja i stabilnosti na Balkanu i to onda ostaje samo teoretska stvar", ocenio je Bramerc u intervjuu za Velt.

Hapšenje Mladića "ostaje test za kredibilitet EU", rekao je tužilac. Bramerc je rekao da je stabilnost Balkana važna i da treba gledati u budućnost i da treba razgovarati s onima koji su preživeli masakr u Srebrenici.

"Za te žrtve, to nije nešto od juče. To je svaki dan", rekao je Bramerc i izrazio zabrinutost što je u "Srbiji oko 65 odsto populacije protiv Mladićevog hapšenja".

"Nije normalno da oni koji se smatraju odgovornim za najozbiljnije zločine na evropskom tlu posle Drugog svetskog rata budu vidjeni kao heroji u jednom delu stanovništva", dodao je Bramerc.

U Srebrenici se sutra obeležava 15 godina genocida nad više od 8.000 Bošnjaka u leto 1995. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: