Šta će biti sa Konteovim putnicima?

Građani koji su uplatili aranžmane za letovanje u turističkoj agenciji “Konte” neće otići na planirani odmor, saznaje Blic.

Izvor: B92

Subota, 10.07.2010.

00:49

Default images

Grupa od 20 građana nije otputovala na Krit jer su na beogradskom aerodromu saznali da ih uopšte nema na spisku putnika za let.

Građani koji tek treba da putuju na letovanje preko agencije “Konte” ne mogu da dobiju nikakve informacije o tome da li će njihov put biti realizovan, kao ni kako i kada će im novac biti vraćen. Agencija je od danas zatvorena, a od vlasnika nema ni traga ni glasa.

Beograđanka koja je kupila aranžman ne veruje u ono što je pročitala na zatvorenoj poslovniciKako kažu stručnjaci iz ove oblasti, njima bi uplaćeni novac mogao da bude vraćen iz polise osiguranja koju svaka agencija sa licencom ima.

Agonija “Konteovih” putnika počela je u ponedeljak uveče kada je devedeset dvoje njih na aerodromu u letovalištu Tabi saznalo da neće biti smešteni u hotele, jer novac koji su uredno uplatili u Beogradu uopšte nije uplaćen egipatskom partneru ove agencije.

Putnici su jednu noć platili iz svog džepa, a posle intervencije naše ambasade u Kairu i konačne uplate, drama je okončana, pa će se ova grupa vratiti 16. jula kada im se završava aranžman.

Turistička inspekcija obavila je vanrednu kontrolu i pokrenula postupak za oduzimanje licence agenciji “Konte”. To je zabrinulo građane koji tek treba da putuju preko ove agencije, pa su još pre dva dana počeli da se raspituju šta će se desiti sa njihovim aranžmanima i novcem.

Od danas je nemoguće dobiti bilo kakvu informaciju jer je agencija zatvorena. Na ulazu u “Konteovu” poslovnicu u Ulici kneza Miloša 9 u Beogradu piše da je zatvorena zbog inspekcije i da će novac i pasoše vraćati po prijemu pisanih zahteva uz fotokopije uplata na istu ovu adresu. Mnogi, međutim, strahuju da će agencija otići u stečaj i da bi oni svoj novac morali da čekaju i do pet godina. Ispred “Kontea” danas je bilo građana koji su bezuspešno pokušavali da dobiju bilo kakvu informaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: