Dačić: Nisam dogovarao sa Šešeljem

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić negirao je da je sa Vojislavom Šešeljem dogovarao medijske napade na Srpsku naprednu stranku.

Izvor: B92

Petak, 09.07.2010.

16:09

Default images

Dačić dodaje da je sa liderom radikala kontaktirao samo jednom u proteklih godinu i po dana.

Dačić je rekao da ne zna na koga misli funkcioner SNS Aleksandar Vučić i dodao da je sa Šešeljem razgovarao samo jednom pre nekoliko dana, u trenutku kada je obavljao intervju sa novinarom lista Pres.

On je rekao da, ukoliko mu neko ne veruje, može da traži listinge Šešeljevih ražgovora iz Haškog tribunala.

"Da sam hteo nešto da krijem sigurno ne bih razgovarao (sa Šešeljem) pred takvim novinarom kakav je Sveta Marjanović, jedan od urednika iz Presa, koji ne bi izdržao da ne objavi nešto tako spektakularno", rekao je Dačić.

Dačić je rekao da nikoga ne deli po političkoj pripadnosti, već je komunikacija sa svima neophodna da bi se rešili problemi. Dodao je da je policija dobila obaveštenje da je bezbednost lidera SNS Tomislava Nikolića ugrožena i da će preduzeti sve mere da zaštiti svakoga kome je bezbednost ugrožena.

Direktor policije Milorad Veljović je rekao da će Komisija MUP, koja istražuje okolnosti nedavnog incidenta u kladionici u Zemunu u kojem je policija intervenisala, ispitati postupanje i policajaca koji su učestvovali ali i ostalih aktera tog događaja.

"Nećemo optuživati ni policiju ni ljude koji su učestvovali, već nam je interes da nađemo punu istinu i da sa njom izađemo u javnost", rekao je Veljović i dodao da MUP nema interesa da štiti bilo koga.

Govoreći o tvrdnjama nekih medija da policija ispituje navodne pretnje sudijama u slučaju suđenja Andriji Draškoviću, Veljović je rekao da policija nije dobila nikakav zahtev na tu temu i da se time ne bavi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: