Evropa za najbolje studente, 6. put

I ove godine, zahvaljujući Evropskom pokretu i ambasadi Austrije, 100 najboljih studenata u Srbiji otputovaće u Evropu.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.07.2010.

19:03

Default images

Troškove puta, međunarodno putno osiguranje i simboličan džeparac obezbediće sponzori, dok će plan putovanja akademci praviti sami.

Učenje i posvećenost obavezama isplatilo se svim studentima koji su vredno radili, pa će oni sa najvišim prosekom i ove godine letovati u Evropi.

Jelena, Dušan, Andrijana i Bojan studiraju na različitim fakultetima i svi imaju prosek iznad devet.

Kažu da su do sada malo putovali.

"Nisam putovala uopšte, ekskurzija u Turskoj je jedino putovanje" , kaže Jelena, studentkinja Pravnog fakulteta iz Novog Sada.

"Očekujem jedno novo iskustvo u svakom slučaju, a nisam još odlučila definitivno koje će to zemlje biti", rekla je ona.

"Ja bih voleo da vidim srednju i zapadnu Evropu, da se spustim do Španije ako može, da upoznam mnogo novih ljudi, steknem nova prijateljsta i vidim što više mogu", rekao je Dušan sa Elektronskog fakulteta u Nišu.

"Želela bih da vidim, pre svega Španiju, Holandiju, možda Češku - da posetim Prag, Francusku naravno, Italiju”, navela je Andrijana sa PMF-a u Nišu.

"To su, uglavnom, bile zemlje u okruženju, sad planiram zapadnu Evropu da upoznam malo bolje, detaljnije", ispričao je Bojan sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

Tokom dvadesetdvodnevnog puta akademci će sami birati maršrutu. Najatraktivnije države i gradove o kojima su do sada samo čitali ili gledali na televiziji, upoznaće sa mapom u ruci.

"Studenti će dobiti osiguranje koje im pokriva 22 putovanja, inter rejl kartu koja im omogućava da putuju u sve države koje su pokrivene šengenom. Takođe, dobiće studentske kartice Euro 26 i ajzak i karticu Hipo banke sa 200 evra džeparca", navela je Svetlana Stefanović iz Evropskog pokreta.

Ovo je šesta godina za redom u kojoj se realizuje projekat "Putujemo u Evropu", a na ovaj način, do sada je putovalo oko 1.000 studenata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: