Obijen stan zaštićenog svedoka

U stan Tomislava Marjanovića, krunskog svedoka na suđenju za ubistvo izdavača Nacionala Ive Pukanića, provaljeno je pre nekoliko dana, javljaju hrvatski mediji.

Izvor: Beta

Četvrtak, 08.07.2010.

17:20

Default images

Lopovi su iz stana u Zagrebu ukrali tehničke uređaje, slike i nameštaj, a u stan je, kako se saznaje u policiji, provaljeno između 15. juna i 7. jula.

Marjanović je pod zaštitom policije od kada je pristao da svedoči protiv šestorice optuženih za ubistvo Pukanića i njegovog saradnika Nike Franjića.

Hrvatski mediji navode da policija u kriminalističkoj istrazi treba da ustanovi je li provala bila ciljana s jasnom porukom krunskom svedoku ili je slučajna, a pitaju kako je moguće da je provaljeno u stan zaštićenog svedoka.

Marjanović je krajem maja svedočio na suđenju za ubistvo Pukanića i Franjića pred Županijskim sudom u Zagrebu.

Njegovo svedočenje bilo je zatvoreno za javnost.

On je, međutim, ranije u medijima ispričao da su se zbog atentata na Pukanića, ali i još dve osobe u Zagrebu, udružili Robert i Luka Matanić, Amir Mafalani, Željko Milovanović, Bojan Gudurić i Slobodan Đurović.

Šestooptuženi Đurović je navodno bio veza između atentatora i Sretena Jocića, poznatijeg kao Joca Amsterdam, koji je atentat navodno platio 1,5 miliona evra i kome se zajedno s Milovanović i Milenkom Kuzmanović za isti zločin sudu u Beogradu.

Marjanović je učestvovao u pripremi ubistva Pukanića i njegovog saradnika Franjića 23. oktobra 2008. godine ispred sedišta Nacionala u centru Zagreba. On se, međutim, naknadno nagodio s hrvatskim Uredom za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) i odlučio da svedoči protiv šestorice optuženih.

Njegov iskaz je ključna tačka USKOK-ove optužnice.

Prema navodima hrvatskih medija, Marjanović bi uskoro video linkom trebalo da svedoči i na beogradskom suđenju za ubostvo Pukanića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: