Kritika imenovanja Novak-Srzićeve

Građanski odbor za ljudska prava iz Zagreba kritikovao je danas imenovanje Hloverke Novak-Srzić za v.d. direktorku programa HRT-a.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.07.2010.

17:08

Default images

U saopštenju Odbora navodi se da se pokazalo da “formalno legitimni postupci mogu dovesti do...odluka koje su uvreda zdravom razumu”.

“Svojim ukupnim dugogodišnjim delovanjem Hloverka Novak-Srzić je postala, prema mišljenju koje se nizom konkretnih primjera može dobro argumentirati, simbolom pristrasnog, a ne tako retko i huškačkog, televizijskog novinarstva”, navodi se u saopštenju.

“Delu Programskog veća, koji je imenovao Hloverka Novak-Srzić, to očito ne smeta, ili to tako ne doživljava, a i ne vidi ništa sporno u tome da na tu odgovornu dužnost imenuje osobu koja je zbog neprofesionalnosti nedavno smenjena s jedne uredničke pozicije”, navodi se.

“Ovom prilikom često citirana izjava o Vladi kakvu zaslužujemo mogla bi se parafrazirati ‘da svako ima javnu televiziju kakvu zaslužuje’. A ako smatramo da zaslužujemo manje zaglupljujuću, manje pristranu i dnevnoj politici manje podložnu televiziju, za to se treba izboriti protiv snažnih interesa koji medije doživljavaju kao moćno propagandno sredstvo, a ne kao ljudsko pravo na istinitu informaciju”, zaključuje Građanski odbor za ljudska prava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: