Prof. Majer: Podela dobro rešenje

Profesor bezbednosti i političkih nauka na Univerzitetu nacionalne odbrane u Vašingtonu Stiven Majer kaže da je za Srbiju najbolje da zahteva podelu Kosova.

Izvor: FoNet

Četvrtak, 08.07.2010.

15:36

Default images

"Beograd bi, najpre, trebalo da prizna nezavisnost Kosova južno od Ibra", rekao je Majer za nedeljnik NIN.

On smatra da bi sledeći potez Beograda trebalo da bude da "smesta proglasi oblast severno od Ibra delom srpske teritorije".

Da bi Beograd to osigurao, prema rečima Majera, mora poslati vojsku i policiju severno od Ibra, ne da bi ratovali, nego da bi pomogli garantovanje mira i zaštitili Srbe na tom prostoru.

Majer je naveo da bi Vlada Srbije potom trebalo da insistira na donošenju nove rezolucije Ujedinjenih nacija i plana koji će garantovati živote i imovinu Srba južno od Ibra.

On smatra da je zahtev Srbije da se Međunarodni sud pravde uključi u rešavanje kosovskog problema bila naivna odluka vlade u Beogradu.

"Osim, naravno, ako Vlada nije želela da izgubi i tako sebi obezbedi opravdanje za odsecanje Kosova", ocenio je Majer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: