Hadži Antić o Jociću i Pukaniću

Ivo Pukanić, ubijeni vlasnik Nacionala, ostavio je iza sebe kompromitujuću dokumentaciju o brojnim javnim ličnostima, tvrdi Dragan Hadži Antić.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.07.2010.

14:27

Default images

Hadži Dragan Antić izneo je te tvrdnje u svedočenju na suđenju Sretenu Jociću, optuženom za naručivanje ubistva Pukanića.

Ivo Pukanić godinama je sakupljao dokumentaciju o političarima, poslovnim ljudima i drugim javnim ličnostima, rekao je nekadašnji direktor "Politike" i blizak Jocićev prijatelj Hadži Dragan Antić.

Antić navodi da je iza Pukanića, nakon što je ubijen, ostalo oko 500 stranica kompromitujućeg materijala i da mu je prošle jeseni nuđeno da ih otkupi, ali nije mogao da kaže ko mu je to nudio.

Hadži Dragan Antić rekao je da se Pukanić, zajedno sa crnogorskim biznismenom Ratkom Kneževićem, bavio "medijskim reketiranjem“.

Sreten Jocić ponudio je novac za dokumentaciju koja je navodno ostala iza Ive Pukanića. Jocić je pred sudom zatražio dozvolu da Hadži Draganu Antiću pozajmi 50.000 evra, koliko ta dokumentacija navodno košta, ili da to učini tužilastvo.

Sud je, međutim, odbio takav zahtev uz komentar da "nisu na pijaci".

Hadži Dragan Antić je rekao za B92 da će se o eventualnoj nabavci te dokumentracije konsultovati s braniocem Sretena Jocića Zdenkon Tomanovićem.

"Ja nisam razgovarao s njim o tome. Ali, ranije je bilo stalno nekakvih, od kako je uhapšen Jocić i od kako se desilo to ubistvo, bilo je stalno nekakvih polu-informacija, ali ja nisam želeo da se bavim time i meni niko nije dolazio i nudio takvu vrstu dokumentata“, kaže Tomanović.

B92: Da li ćete sada razgovarati s njim tome?

"Naravno, u svakom slučaju pokušaćemo da dođemo do tih dokumenata“, odgovara Tomanović.

Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti Jocića da je organizovao kriminalnu grupu koja je ubila hrvatske novinare Ivu Pukanića i Niku Franjića, 23. oktobra 2008. godine.

Kako se navodi u optužnici, Jocić se sa, za sada nepoznatom osobom, dogovorio da za 1,5 miliona evra ubije vlasnika "Nacionala".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: