Konte možda ostaje bez licence

Turistička inspekcija Srbije će pokrenuti postupak za oduzimanje licence za rad turističkoj agenciji Konte iz Beograda.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.07.2010.

12:40

Default images

Glavni turistički inspektor Stojan Arizanović rekao je da će dozvola biti oduzeta zato što ta agencija nije obezbedila smeštaj za grupu putnika u Egiptu.

Arizanović je rekao da su licence za rad oduzete i turističkoj agenciji Mediteran travel iz Kragujevca i preduzeću La bon iz Beograda, zbog otkazivanja započetog putovanja u Španiju i Portugaliju, odnosno lošeg organizovanja ekskurzije.

"Agencija Konte praktično nije obezbedila smeštaj svojim putnicima u Egiptu i zato, pošto je zapisnik inspektorski napravljen juče kasno popodne, danas se već priprema zahtev odnosno inicijativa sektoru za turizam za oduzimanje licence“, kaže Stojan Arizanović.

Grupa putnika iz Srbije, koja je uplatila aranžman za odmor u Egiptu, imala je problema sa smeštanjem u hotel 6. jula pošto agencija Konte nije platila dugovanje egipatskim partnerima.

Državni sekretar za turizam Srbije Goran Petković rekao je da je ambasada Srbije u Egiptu dobila neformalno obećanje egipatske agencije, koja je bila partner agenciji Konte, da grupu od 92 srpskih turista neće ostaviti bez smeštaja.

Petković je najavio i da će Turistička inspekcija u drugoj polovini jula započeti vanrednu kontrolu turističkih agencija u kojoj će se proveravati ispravnost polisa osiguranja od odgovornosti iz delatnosti.

"Ako se utvrdi da uslovi polisa osiguranja nisu usklađeni sa Zakonom o turizmu inspekcija će predlagati oduzimanje licence za rad", kazao je on i naveo da će Ministarstvo ekonomije licence oduzimati po hitnom postupku.

Petković je naveo da nakon oduzimanja licence agencija nikada više neće moći da se bavi turističkom delatnošću, a da osnivač neće moći da bude vlasnik ili direktor druge turističke agencije.

"Turistička inspekcija u drugoj polovini jula krenuti u ciljanu vanrednu rada turističkih agencija. Ciljano će pratiti samo polise osiguranja i uslove osiguranja koji tu polisu prate i u slučaju utvrđivanja neodgovarajuće polise osiguranja, znači suprotno članu zakona, davaće predlog za oduzimanje licence turističkim agencijama i taj zahtev, odnosno predlog te agencije će ministar ekonomije, kao drugostepeni organ, po hitnom postupku donositi i agencijama će biti oduzimane licence“, kaže Petković.

Državni sekretar za turizam Goran Petković je kazao i da građani koji su uplatili aranžmane u agencijama kojima su u međuvremenu oduzete licence mogu da zatraže povraćaj novca ili da iskoriste to putovanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: