Egzit: Brend i prilika za druženje

Političari i strane diplomate koji su danas obišli Egzitov kamp smatraju da je festival dobra reklama za Srbiju, ali i odlična prilika za mlade da se povežu.

Izvor: B92

Sreda, 07.07.2010.

16:41

Default images

Sutra u Novom Sadu počinje deseti Egzit. Organizatori kažu da na ovogodišnjem festivalu očekuju više stranaca nego ranijih godina.

Egzit je, osim što predstavlja izvor zarade, postao brend prepoznatljiv u inostranstvu. Pokrajinska i novosadska vlada ove godine su zajedno izdvojile 50 miliona dinara kako bi podržali Egzit.

Iako je ranije bilo kritika zbog izdvajanja države za ovaj festival u Gradu i Pokrajini smatraju da je to dobra i opravdana investicija.

Egzitov kamp su posetili i predstavnici stranih ambasada koji ovaj festival takođe vide kao odličnu reklamu za Srbiju.

Velika Britanija je, zbog velikog broja svojih državljana na Egzitu otvorila i konzularno predstavništvo u Egzitovom kampu, a u danskoj ambasadi festival vide kao odličnu priliku za povezivanje mladih iz Evrope.

Organizatori Egzita kažu da ove godine, za vreme najvećih gužvi očekuju oko četrdeset pet hiljada posetilaca, što je za oko pet hiljada manje u odnosu na ranije maksimalne posete.

Oni ocenjuju i da se ekonomska kriza u regionu oseća više nego u zapadnoj Evropi, pa će tako na desetom Egzitu biti manje gostiju iz bivše SFRJ, ali više onih koji dolaze iz zapadne Evrope.

O događajima na ovogodišnjem Egzitu čitajte na stranicama Kulture B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: