Nikolić bez policijskog obezbeđenja

Lider SNS-a Tomislav Nikolić više ne želi policijsko obezbeđenje jer je, kako je objasnio, ministar policije Ivica Dačić izjavio da on nije ugrožen.

Izvor: B92

Sreda, 07.07.2010.

13:51

Default images

Nikolić smatra da je pretnja Vojislava Šešelja da je naručio njegovo ubistvo realna jer, kako je rekao, on lično zna za takve slučajeve iz haške prošlosti lidera radikala.

Tomislav Nikolić zahvalio se policiji na usluzi i od danas više ne želi njihovu pomoć.

Odbijanje policijske zaštite obrazlaze oprečnim izjavama državnih zvaničnika o njegovoj ugroženosti pa, kako kaže, više ne želi da bude na teretu budžeta Srbije.

“Ne može predsednik jedne države da kaže da sam ugrožen, a Ivica Dačić da nisam. Kao da živimo u teoriji apsurda, kao da mi je to rekao makedonski minsitar unutrašnjih poslova. Ako oni tako žive sa dva mozga - ja imam samo jedan i samo jedan život”, izjavio je Tomislav Nikolić.

“A šta drugo mogu da uradim, da vas koštam u svojih 58 godina?”, upitao je on.

Nikolić kaže da Ivicu Dačića o svojim namerama nije zvanično obavestio i smatra da je intervju u dnevnom listu “Pres” u kojem Dačić kaže da ne veruje da mu je život ugrožen namešten baš u trenutku kada ga iz Haga poziva Vojislav Šešelj.

Međutim, ministar policije tvrdi da sve pretnje shvataju veoma ozbiljno.

Ivica Dačić rekao je da su policija i Tužilaštvo za organizovani kriminal razgovarali sa pripadnikom zemunskog klana Milošem Simović o pretnjama upućenim Tomislavu Nikoliću.

"Pripadnici policije zajedno su sa tužilaštvom razgovarali na tu temu sa Simovićem, ali to je deo istrage, koju vodi tužilaštvo", rekao je Dačić.

On je rekao da policija veoma ozbiljno shvata pretnje koje su upućene Nikoliću i da je zadatak policije da zaštiti lidera SNS-a.

"Svako nipodaštavanje tih pretnji ili javno licitiranje o njihovoj istinitosti i svakodnevno iznošenje različitih stvarno rečenih ili izmišljenih detalja tog slučaja ne doprinosi ni bezbednosti Tomislava Nikolića ni poslu policije ili drugih državnih organa", naveo je Dačić.

Sa druge strane, za dojučerašnjeg najbližeg saradnika Vojislava Šešelja, pretnje lidera radikala da hoće da ga ubije nisu moguće, već veoma realne.

Po prvi put od izlaska iz Srpske radikalne stranke, Tomislav Nikolić javno priznaje da zna za još takvih slučajeva iz, kako se izrazio, Šešeljeve haške prošlosti.

"Postoje iz haške prošlosti Šešelja takvi slučajevi", izjavio je Nikolić.

Prema njegovim rečima, Šešelj mu je u jednoj poruci iz pritvora u Ševeningenu poručio da se "javi Simoviću".

Nikolić je negirao mogućnost da nekom od nadležnih pruži detaljnu informaciju o tome jer, kako je izjavio, u Srbiji nema čoveka kome bi mogao da kaže nešto o Šešeljevim nalozima.

Nikolić je kazao da postoji čovek koji je od lidera radikala direktno primao naredbe, ali ovog puta njegov identitret nije odao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: