HND: Sabor da razreši Veće HRT-a

Hrvatsko novinarsko društvo zahteva od Sabora da razreši Programsko veće HRT koje je većinom glasova izabralo Hloverku Novak Srzić za v.d. direktorku programa.

Izvor: B92

Sreda, 07.07.2010.

17:24

Default images

Isto je Veće samo s jednim glasom protiv, 19. januara ove godine, istu osobu razrešilo dužnosti glavne urednice Informativnog programa HTV-a.

Veće je tada utvrdilo "da je nezadovoljavajuće stanje u Informativnom programu HTV-a i da su vidljive objektivne i subjektivne teškoće u radu i upravljanju Informativnim programom".

Ovakvom apsurdnom odlukom, članovi Programskog veća bahato su se narugali hrvatskoj javnosti, izigrali njen interes i zbog toga ih Sabor treba razrešiti, stav je HND-a.

"Ovo je imenovanje nastavak očajničkih pritisaka vladajuće stranke i Vlade na uređivačku politiku Hrvatske radiotelevizije koja u trenucima kad ima 813.000 potpisa protiv svoje politike želi ucenama nadgledati javnu televiziju. Drugim rečima - ako HRT ne bude prikazivao rad Vlade onako kako ministri i predsednica budu hteli - Vlada će mu drastično sniziti pretplatu", navodi se u saopštenju.

"Hloverka Novak Srzić je pod velikim uticajem vladajuće stranke i imenovana je zbog toga da bi kao žena od maksimalnog poverenja - iako loših organizacionih sposobnosti i premda nevoljena od podređenih – pokušala stvari držati pod nadzorom. HND će o ovom novom skandalu odmah izvestiti međunarodnu javnost", zaključuje Hrvatsko novinarsko društvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: