Dačić: Policija nije tu da bije

Ministar policije Ivica Dačić kaže da niko ne sme da napada policiju, ali da će biti ispitano i da li su policajci u kladionici u Zemunu prekoračili ovlašćenje.

Izvor: B92

Sreda, 07.07.2010.

12:13

Default images

Unutrašnja kontrola MUP-a počela je istragu o sukobu policije i gostiiju, nakon slučaja maltretiranja gostiju jedne beogradske kladionice, rekao je ministar.

Ukoliko se ispostavi da ima elemenata krivičnog dela, izveštaj unutrašnje kontrole MUP-a biće dostavljen Tužilaštvu.

Međutim, Ivica Dačić kaže da snimak maltretiranja gostiju lokala koji je prikazan na B92 nije ceo, i da se na njemu ne vidi početak sukoba i napad na policiju.

“Policija nije ovde da bije i maltretira građane nego da šitti javni red i mir. Ali, isto tako, onaj ko je digao ruku na policiju - zna se šta mu sleduje”, kazao je Dačić.

Na pitanje šta sleduje, Dačić je odgovorio: “Pa, prinuda, sredstva prinude. Šta vi mislite, ako neko na vas digne ruku, kako ćete se braniti? Napad na službeno lice predstavlja krivično delo”, naveo je Dačić.

Ministarka pravde Snežana Malović nije želela da prejudicira aktivnosti tužilaštva koje se tiču podnošenja eventualnih krivičnih prijava protiv policajaja koji su bili akteri događaja u kladionici "Monako".

"Kao građanin očekujem da tužilaštvo reaguje i da se slučaj rasvetli do kraja" dodala je Malović.

U kladionici "Monako" u noći između nedelje i ponedeljka desio se incident u kome je bilo povređenih mladića i pripadnika policije.

Policija i mladići, koji su učestvovali u incidnetu, izneli su različite verzije tog događaja.

Dok načelnik beogradske policijske uprave Slobodan Vukolić tvrdi da je policija napadnuta dok je pokušala da legitimiše četiri osobe i da su mladići od ranije poznati policiji, druga strana tvrdi da nikada ranije nisu imali posla sa policijom i da incident nije bio izazvan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: