Sa zdravim srcem stigli iz Turske

Osam od 12 pacijenata koji bili u Turskoj na operaciji srca vratili su se u Beograd.

Izvor: B92

Utorak, 06.07.2010.

22:42

Default images

Reč je o prvoj grupi srčanih bolesnika koji su se opredelili da o trošku države, odnosno Republičkog zavoda za zdravstvenu zaštitu,

Sledeća grupa pacijenata putuje u Tursku već 12. jula.

"Čekao bih dve godine da nije bilo ovoga!"

Ovako svoju priču započinje Mića Jovićić iz Valjeva, koji se sa još 11 pacijenata 27. juna zaputio u Istanbul na operaciju srca. Posle kardio-hirurškog zahvata i oporavka zadovoljan se vratio kući.

"Kao iz bajke.Trebalo bi u našem zdravstvu uvesti lepo vaspitanje, mada su se u poslednje vreme naši popravili. Kako su vas negovali, kakva je usluga bila? Neverovatno, da ima ocena 20, dobili bi i 20!“, kaže Jovičić.

Slične utiske iz Istanbula nosi i Livija Taška, kojoj su u turskoj bolnici ugradili tri bajpasa.

"Pa, bilo je lepo, uspela je operacija. Hvala im što su nas primili i dočekali. Lepo je stavrno“, kaže ona.

Pacijenti su putovali o trošku Republičkog zavoda za zdravstevnu zaštitu, kao i njihovi pratioci na kojeg među kojima su bili članovi porodice, ali i medicinsko osoblje.

"Usluga na nivou, pažnja maksimalna. U svakom su trenutku tu dostupni da nam pomognu i nama pratiocima, a bolesnicima normalno.Esktra je bilo, stvarno svaka im čast. Hvala našem zavodu koji je to omogućio“, objašnjava Vesna Jovičić. pratilac.

Dalju negu pacijenti dobijaju ovde, u domaćim zdravstvenim ustanovama koje prema rečima Nataše Filipović iz Republičkog Zavoda za zdarvstveno osiguranje će imati saradnju sa turskim kolegama.

"Sva komunikacija se odvija preko RZZO, koji usotalom sve to i organizuje, a galvni cilj je da se smanje liste čekanja, jer kao što znate, liste čekanja za ovu vrstu kardio-hirurških intevrencija prilično su velike“, navodi ona.

Sledeća grupa pacijenata ide u Istanbul već 12. jula, a poruka za one koji se još uvek premišljaju da li da se opredele na ovaj korak pacijent Mića Jovićić poručuje.

"Uopšte neka ne razmišljaju, neka idu što pre!“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: