Subvencija za radna mesta u "Juri"

Pored besplatnog zemljišta u Nišu, korejska “Jura” dobiće i subvenciju od 7.000 evra po novootvorenom radnom mestu.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 06.07.2010.

11:10

Default images

U serijskoj proizvodnji južnokorejske kompanije za proizvodnju električnih instalacija “Jura” u Rači, čiji je početak danas obeležen, posao je našlo 1.000 radnika, kaže ministar ekonomije Mlađan Dinkić.

Isti investitor će graditi novu fabriku u Nišu, koja treba da počne da radi u proleće 2011, a u njoj posao treba da dobije još 1.500 radnika, naveo je on.

Dinkić je podsetio da je Srbija dala subvenciju južnokorejskoj kompaniji od 4.500 evra po svakom zaposlenom u Rači i precizirao da po ugovoru, ukoliko “Jura” zatvori fabriku ili otpusti deo zaposlenih, tu stimulaciju mora da vrati.

Za fabriku u Nišu dogovoreni su novi uslovi, povoljniji za Juru, zaključio je Dinkić.

"Za fabriku u Nišu trenutno se čekaju građevinske dozvole i ona bi trebalo da bude zavrsena do proleća 2011. godine, a da do kraja te godine uposli 1.500 ljudi", rekao je Dinkić novinarima u Rači.

On je ukazao da je subvencija vlade za zapošljavanje u račanskoj "Juri" bila 4.500 evra po radnom mestu, a da je u Nišu taj iznos povećan na 7.000 evra po zaposlenom zbog toga što je, kako je rekao, reč o ozbiljnom investitoru.

U pogonu kompanije "Jura" u Rači počinje serijska proizvodnja. "Jura" je u Rači odmah krenula u renoviranje fabričkih hala, do sada je zaposlila već oko 820 radnika, a plan je da ukupno obezbedi više od 1.000 radnih mesta.

Vrednost investicije "Jure" u Rači je osam miliona evra, a kompanija je, preko Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza dobila bespovratna sredstva iz Programa za podsticaj direktnih investicija u iznosu od 4,5 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: