Danas mirno u Kosovskoj Mitrovici

Situacija u severnom delu Kosovske Mitrovice danas je mirna nakon serije incidenata proteklih dana, kaže regionalni portparol KPS-a Besim Hoti.

Izvor: B92

Utorak, 06.07.2010.

13:36

Default images

On je rekao da je policija uzela šest izjava svedoka jučerašnjeg neuspelog pokušaja atentata na Petra Miletića i da će nakon oporavka obaviti razgovor sa njim.

Hoti je demantovao pisanje pojedinih dnevnih novina iz Prištine da je "mlađa osoba srpske nacionalnosti osumnjičena za napad na Miletića".

Miletićevo zdrastveno stanje je stabilno, izjavila je upravnik mitrovačke bolnice Milena Cvetković.

"Pacijent se i dalje nalazi na odeljenju intenzivne nege, njegovo zdravstveno stanje je za sada stabilno ali se i dalje intenzivno prati", kazala je Cvetkovićeva.

Miletić je ranjen juče ujutro u blizini stana u kojem živi u severnom delu Kosovske Mitrovice, kada je na njega pucano iz vatrenog oružja. Tom prilikom, zadobio je prostrelne povrede obe natkolenice.

Ovo je drugi ozbiljniji incident u Kosovskoj Mitrovici koji se dogodio u poslednjih nekoliko dana.

Prošlog petka su, za sada još nepoznati počinioci, aktivirali bombu u naselju Bošnjačka mahala, gde je nekoliko stotina Srba protestovalo povodom otvaranja kancelarije vlade Kosova u severnom delu Mitrovice.

U tom napadu jedna osoba je izgubila život, a 11 je povređeno.

Miletića u kosovskomitrovačkoj bolnici obezbeđuje policija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: