Stanišić u bolnici zbog bubrega

Izvođenje dokaza na suđenju Jovici Stanišiću pred sudom u Hagu nije danas nastavljeno zato što je Stanišić prebačen u bolnicu zbog bolova od kamena u bubregu.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 05.07.2010.

18:04

Default images

Predsedavajući sudija Alfons Ori rekao je da je optuženi Stanišić "hitno prebačen u bolnicu zbog kamena u bubregu zato što mu je bila potrebna urgentna nega".

On je naveo i da će Stanišić "tokom dana biti vraćen u sudski pritvor".

Pritvorski lekar Mikael Eikof prethodno je pretresno veće obavestio da Stanišić neće moći da prisustvuje današnjem zasedanju zbog bolova izazvanih pokretanjem kamena u bubregu.

Umesto iskaza sledećeg svedoka optužbe, tema današnje kratke rasprave bila su proceduralna pitanja.

Stanišić ima i hronično oboljenje organa za varenje i depresiju. Prema izveštajima doktora Eikofa, koje Tribunal redovno objavljuje, Stanišić je nedavno imao alergijsku reakciju, izraženu kroz povraćanje i osip, na lek koji mu je prepisan zbog paučitisa.

Lekari su mu zatim taj lek ukinuli, posle čega je oboljenje postalo nešto aktivnije, a sudski postavljeni specijalisti trenutno razmatraju novu terapiju.

Bivši načelnik Službe državne bezbednosti Srbije optužen je za zločine nad nesrbima u Hrvatskoj i BiH 1991-95. godine. Zajedno sa njim, optužen je i njegov tadašnji pomoćnik Franko Simatović zvani Frenki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: