Savet vozačima: Strpljenje i oprez

Početak radova u Beogradu na deonici autoputa od Španskih boraca do Sava centra i na petljama izazivaju gužve u saobraćaju tokom jutarnjeg i popodnevnog špica.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.07.2010.

16:37

Default images

Veći problemi u saobraćaju izbegnuti su spre svega zahvaljujući smanjenom broju vozila na ulicama.

Strpljenje, oprez i poštovanje saobraćajnih propisa preporuke su i policije i stručnjaka za saobraćaj, svima koji se odluče da u glavnom gradu sednu za volan.

Suprotno svim očekivanjima, iz novog u stari deo grada automobilom se može stići, ali samo ako se izbegnu jutarnji i naročito popodnevni špic.

U Saobraćajnoj policiji kažu da je situacija relativno dobra, pre svega zato što je broj učesnika u saobraćaju vidno smanjen.

Da bi se sprečio kolaps, preporučuju veću upotrebu alternativnih pravaca.

“Svaki prekid saobraćajnog toka bilo koje važne saobraćajnice izaziva žestoke probleme po principu ‘razlivanja mastila’ u celom gradu. Verujte da jedan saobraćajni problem koji se desi u Kneza Miloša za 15 minuta može da izazove probleme na Pančevačkom mostu”, objasnio je načelnik Uprave saobraćajne policije Dragan Bogosavac.

“Mi moramo iz trenutka u trenutak da pratimo sva dešavanja, reagujemo na sve probleme i nadam se da da ćemo uspeti da održimo ovako povoljno stanje”, rekao je on. Gužve su neminovne zato što infrastruktura glavnog grada nije dovoljno razvijena za intenzitet saobraćaja koji se u njemu odvija.

Upotreba sirene, nervoza ili kršenje propisa sigurno neće ubrzati rekonstrukciju Gazele niti će smanjiti čekanje u koloni.

“Uslovi saobraćaja kakvi su trenutno - a to je gužva, vrućine, stres, prilično loše utiču na sposobnosti vozača. U takvim situacijama skloniji su da prave rizične poteze ili da im na trenutak popusti pažnja”, kaže direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović.

“Savet svima: budite koncentrisani, pažljivi, a to se odnosi i na pešake koji treba da obrate više pažnju na vozače”, naveo je on.

Nedisciplina, naglo menjanje ili vožnja žutom i trakom najčešći su prekršaji od kako su počeli radovi na najvažnijem beogradskom mostu.

Iz policije upozoravaju da će zarad nesmetanog odvijanja saobraćaja biti stroži u primeni represivnijh mera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: