Ubrzo rezultati nadzora u Institutu

Rezultati vanrednog nadzora u Institutu za onkologiju i radiologiju biće poznati uskoro, izjavio je v.d. zamenika direktora instituta Dušan Mileusnić.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.07.2010.

15:50

Default images

"Ne mogu da kažem rezultat, ali mogu da nagovestim, s obzirom da sam bio prisutan uz kolege koje su radile izveštaj, da će on biti argumentovan i smirujući", rekao je on.

Mileusnić je ukazao da je Kolegijum Instituta za onkologiju inicirao vanredni nadzor kako bi se proverio kvalitet rada pojedinih klinika koje su pominjane u medijima u negativnom kontekstu.

Prema njegovim rečima, već istoga dana imenovana je šestočlana komisija za spoljnu proveru kvaliteta stručnog rada koju čine renomirani stručnjaci - medikalni i pedijatriski onkolog, klinički farmakolog, dvoje specijalista internista i profesor dijagnostičar iz Kliničkog centra Srbije.

Mileusnić je naveo da će Ministarstvo zdravlja biti prvo koje će dobiti izveštaj komisije.

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević izjavio je ranije da je to ministarstvo pokrenulo inspekcijski nadzor u Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, kao i vanrednu proveru kvaliteta stručnog rada u toj ustanovi.

Direktor Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije Nenad Borojević i još šest osoba sumnjiče se da su od marta 2007. do kraja prošle godine izvršili krivično delo zločinačkog udruživanja i, prilikom nabavke citotoksičnih lekova za potrebe Instituta, zahtevali i dobijali novac od predstavnika farmaceutskih kuća koje su lekove distribuirale, kako bi favorizovli nabavku i potrošnju lekova tih kuća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: