Ukinuta vanredna odbrana od poplava

JP "Beograd vode" saopštilo je da je, zbog pada vodostaja na Savi, Dunavu i Kolubari, ukinuta vanredna odbrana od poplava.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 05.07.2010.

14:48

Default images

Ovom merom radnici prelaze na praćenje hidroloških izveštaja i kontrolisanje stanja reka pod režimom redovne odbrane od poplava, uz kontinuirano osmatranje i praćenje.

Kod Kule Nebojša formirana je i druga odbrambena linija zbog većeg doticanja podzemnih voda, a radnici JVP "Beograd vode" redovno nadgledaju i sve bujične vodotokove zbog svakodnevnih pljuskova.

"Beograd vode" će i dalje redovno izveštavati o svim preduzetim merama koje su u nadležnosti tog preduzeća, navedeno je u saopštenju.

Na Dunavu vodostaji su u opadanju i tako će biti i u naredna četiri dana, a nizvodno od Novog Sada su iznad granica redovne odbrane od poplava, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na Tisi vodostaji su u manjem opadanju sa tendencijom manjeg opadanja i naredna četiri dana, dok je kod Titela iznad granice vanredne odbrane, a kod Novog Kneževca, Sente i Novog Bečeja iznad granica redovne odbrane od poplava.

Na Savi vodostaji su u opadanju, a i naredna četiri dana će biti u opadanju, dok je kod Beograda iznad granice redovne odbrane od poplava, a na Velikoj Moravi u opadanju sa tendencijom opadanja i naredna dva dana.

Na Dunavu do Novog Sada vodostaji su u domenu srednje visokih i nizvodno u domenu visokih, dok su na Tisi i Savi u domenu visokih, a na Velikoj Moravi u domenu srednjih vrednosti za jul.

Temperature vode na Dunavu kreću se od 21,2 do 22,8 stepeni Celzijusovih i na Savi i Velikoj Moravi su oko 20, dok su na Tisi oko 21,5 stepeni, što je ispod i oko prosečnih vrednosti temperatura vode za jul.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: