Priveden zamenik direktora PTT-a

Pripadnici MUP-a priveli su na informativni razgovor Miloša Miščevića, zamenika generalnog direktora JP PTT Srbije i Petra Komnenovića, saopštio je MUP.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 04.07.2010.

20:10

Default images

Miloš Miščević je visoki funkcioner DS-a. Za ova lica se sumnja da su organizovala distribuciju lažnih uplatnica u Boru.

Policija nastavlja istragu, u okviru koje su podnete krivične prijave zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja protiv tri lica: Suzane Stojanović, Nemanje Nikolića i Dragana Terzića, svih iz Bora.

Iskazi ovih lica biće dostavljeni na dalje postupanje nadležnom tužilaštvu.

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je, povodom privođenja dve osobe u vezi organizovanja distribucije lažnih uplatnicu u Boru, da će odluku o daljim postupcima SNS i najavljenom štrajku građu saopštiti u ponedeljak.

Vučić je rekao da će odluka biti saopštena posle konsultacija sa predsednikom stranke Tomislavom Nikolićem.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je večeras da su privedene dve osobe zbog sumnje da su umešani u distribuciju lažnih uplatnica sa logom Srpske napredne stranke uoči lokalnih izbora u Boru, ističući da je policiji i njemu lično u interesu da se otkrije sve što je bilo protivzakonito uoči tih izbora.

Dačić je u "Utisku nedelje" Televizije B92 rekao i da su prethodno podnete tri krivične prijave protiv osoba za koje se sumnja da su umešane u distribuciju tih uplatnica.

On je istakao i da policija, "ni ja lično, ni Socijalistička partija Srbije", nemaju nikakve veze sa tim i da je policiji u interesu da se sve tačno utvrdi.

Dačić je objasnio i da je figurativno rekao da će se pridružiti zameniku predsednika SNS Aleksandru Vučiću koji je najavio da će početi štrajk glađu ispred zgrade vlade, ukoliko policija ne otkrije ko je distribirao lažne uplatnice.

On je objasnio da je to rekao jer se, kao i Vučić, zalaže da se otkrije sve što nije bilo u skladu sa zakonom. Aleksandar Vučić je najavio da će početi štrajk glađu i žeđu ispred zgrade Vlade Srbije, ukoliko do tada SNS ne dobije odgovor od nadležnih organa ko je NN lice koje je odgovorno za distribuciju lažnih uplatnica sa logom naprednjaka u Boru.

Tim uplatnicama, distribuiranim 19. juna, od građana je traženo da za račun SNS uplate 1.860 dinara, zbog povećanih troškova predizborne kampanje za lokalne izbore u Boru, koji su održani 20. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: