SNS: Imena ili Vučić stupa u štrajk

Aleksandar Vučić od sutra štrajkuje glađu ispred Vlade, ako policija ne saopšti ko je naložio da se građanima Bora šalju lažne uplatnice.

Izvor: B92

Nedelja, 04.07.2010.

15:19

Default images

U SNS-u tvrde da znaju ko je naložio da se u Boru dele falsifikovane uplatnice sa njihovim logom, ali kako kažu, očekuju od nadležnih organa da ta imena saopšte.

Ukoliko do ponedeljka MUP Srbije ne obelodani ko su nalogodavci distribucije falsifikovanih uplatnica, zamenik predsednika stranke Aleksandar Vučić počeće štrajk glađu, najavljuju u SNS-u.

Informaciju od MUP-a Aleksandar Vučić čekaće do sutra ujutro. Ukoliko do 10 sati niko ne saopšti imena onih koji su dali nalog da se u Boru šalju falsifikovane uplatnice, Vučić će kako u SNS-u kažu štrajk glađu i žeđu početi ispred zgrade Vlade Srbije.

Nikola Selaković iz SNS-a kaže da su toj stranci imena nalogodavaca distribucije uplatnica već poznata.

“Naravno da znamo. Po svemu sudeći, to je uradio neko vrlo bitan, to je uradio neko vrlo moćani i da nije tako, do sada bismo imali njegovo ime i u medijima, do sada bi takav neko bio procesuiran za ovu prevaru koju je sproveo u Boru”, rekao je Selaković koji je odbio da novinarima saopšti ta imena.

“Očekujemo da to urade nadležni državni organi, to nije naš posao”, poručio je on.

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić, međutim, kaže da se u istrazi koju su sprovela ovlašćena lica poverenika i inspektori, do imena nije došlo.

Utvrđeno je da postoji povreda Zakona o zaštiti podataka o ličnosti i neovlašćena obrada podataka, ali ne i ko je odgovoran.

“Dakle, ono što su moji ljudi konstatovali je da postoji povreda Zakona o zaštiti podataka o ličnosti i da postoji krivično delo iz KZ-a (krivčnog zakonika) koje se tiče neovlašćene obrade podataka. Krivična prijava biće formalno podneta i tužilaštvu u Boru, i ja ću urgirati kod republičkog tužioca da se na nju obrati posebna pažnja. To će biti učinjeno u ponedeljak, najdocnije u utorak”, najavio je Šabić.

“Došli smo do onog stadijuma kada je potrebno preduzimati nekakve operativne kriminalističko-tehničke radnje koje poverenik ne može vršiti i ja očekujem da to urade nadležni organi, dakle MUP i tužilaštvo. Nezavisno od toga što ja imam informacije da su oni već preduzeli odgovoarajuće korake”, kaže on.

Sporne uplatnice sa logom SNS-a i navodnim računom stranke, poštari su po Boru delili uoči lokalnih izbora u tom gradu.

Direktorka pošte je tokom istrage rekla policiji da joj je nepoznata osoba donela lažne priznanice, koje su uz njenu dozvolu službenici pošte dalje delili po gradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: