Bajden ipak ne dolazi u Srebrenicu?

Američki potpredsednik Džozef Bajden ne dolazi na obeležavenje 15. godišnjice zločina u Srebrenici, saznaje “Danas” u diplomatskim krugovima.

Izvor: B92

Nedelja, 04.07.2010.

00:02

Default images

Postojala je takva mogućnost, ali je ona definitivno otpala, rečeno je “Danasu”, bez navođenja razloga.

Bajden je prema nekim ranijim informacijama trebalo da dođe u Potočare 11. jula na ovogodišnju komemoraciju srebreničkim žrtvama. Bilo je govora da bi u toj prilici bio u tandemu sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem.

Moglo bi se, međutim, desiti da Bajdenov izostanak ne bude jedini, jer sada nije sto posto siguran ni Tadićev dolazak, saznaje “Danas” kod istog izvora.

Pojavile su se neke prepreke mada se one uporno uklanjaju kako bi se ostvario Tadićev inače čvrst plan da dođe na komemoraciju, objašnjeno je beogradskom listu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: