DSS: Vlada krivi druge za neuspeh

Vladajuća koalicija pokušava da opstane na vlasti ubeđivanjem građana da je prethodna vlada bila loša, izjavio je predsednik DSS-a Vojislav Koštunica.

Izvor: FoNet, Press

Nedelja, 04.07.2010.

17:34

Default images

Nigde u Evropi ne može se naći da imate toliko neuspešnu vlast kao što je ovdašnja, ocenio je bivši premijer Srbije u intervjuu “Presu“.

Uptan kako odgovara na optužbe vlasti da su sadašnje teškoće rezultat njegove vlade, Koštunica je istakao da su to "neodgovorne i neistinite optužbe vlasti koja je skoro na svim poljima dovela Srbiju u težak, nezavidan položaj".

"Pošto je sadašnja vlast svoju politiku u protekle dve godine zasnovala na lažnim obećanjima, nije neobično da se krivica za to što obećanja nisu ispunjena i što je poverenje naroda izigrano stalno prebacuje na nekoga drugoga", dodao je on.

Koštunica je ocenio i da je "šteta za Srbiju što sadašnji režim ne razume da su izbori prirodan i razuman izlaz u situaciji kada jedna vlada nema snage da se izbori sa krizom i da zemlju vodi napred".

Prema njegovim rečima, DSS i Srpska napredna stranka "imaju zajednički cilj da se raspišu izbori".

"A kada je reč o budućem programu nove vlade, sve stranke treba na izborima otvoreno da saopšte svoje programe, a na građanima je da svojim glasovima, odnosno podrškom biraju vladu", naglasio je on.

Koštunica je rekao da se DSS zalaže za ponovno uspostavljanje nacionalnog jedinstva i za novu nacionalnu politiku koja stavlja tačku na pogrešnu i površnu politiku da EU nema alternativu.

"Borićemo se na izborima za našu politiku nacionalnog jedinstva koja Srbiju i interese naših građana stavlja na prvo mesto, a međunarodne integracije procenjuje prema tome da li su i koliko u našem interesu", istakao je on.

"Smisao naše nove nacionalne politike je da se upravo menja takav pristup i da, pre svega, sve svoje snage usmerimo na unutrašnju obnovu Srbije. To znači da ne prizivamo stalno pomoć spolja nego da na partnerskim odnosima sarađujemo sa drugim državama, kao i sa EU, i da gradimo ekonomske odnose koji će biti obostrano korisni", objasnio je Koštunica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: