Kipar: Nismo krivi za bekstvo

Kiparski predsednik Dimitris Hristofjas tvrdi da kiparske vlasti nisu krive za bekstvo Kristofera Metsosa, osumnjičenog da je u SAD špijunirao za Rusiju.

Izvor: Beta

Subota, 03.07.2010.

22:34

Default images

Metsos je "izgleda pobegao sa ostrva", rekao je Hristofjas, ali je insistirao na tome da su kiparske vlasti propisno vodile slučaj.

Metsosa, koji tvrdi da je Kanađanin, traže SAD po optužbi da je obezbeđivao novac za rusku špijunsku mrežu. Uhapšen je u utorak, na aerodromu u Larnaki, pri pokušaju da otputuje u Budimpeštu, na osnovu poternice Interpola.

Sud u Larnaki ga je oslobodio uz kauciju od 27 000 dolara i naložio mu da se jednom dnevno javlja policiji u tom gradu.

On se, međutim, u sredu nije pojavio u policijskoj stanici u Larnaki.

Američke vlasti su u ponedeljak saopštile da je na teritoriji SAD uhapšeno deset obaveštajaca koji su radili za rusku vladu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: