Madrid: Protesti zbog abortusa

Više stotina ljudi protestovalo je u Madridu tražeći od Ustavnog suda da suspenduje zakon kojim se svim ženama dozvoljava abortus u prvih 14 sedmica trudnoće.

Izvor: B92

Subota, 03.07.2010.

18:12

Default images

Zakon treba da stupi na snagu 5. jula, ali je Ustavni sud pristao da sasluša žalbu konzervativne opozicione Narodne partije koja smatra da je neustavan.

Zakon dozvoljava devojkama od 16 i 17 godina da abortiraju bez dozvole roditelja, iako oni treba da budu obavešteni, preneo je AP.

"Najnovija istraživanja pokazuju da je više od 50 odsto Španaca protiv novog zakona", rekla je portparolka protesta Kristina Lopes.

Ovaj zakon najnovija je mera socijalističke vlade koja je preuzela vlast 2004 godine i tradicionalno katoličku Španiju, pokušala da približi njenim severnim evropskim susednima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: