Oduzimanje višemilionskih akcija

Tužilaštvo je izdalo naredbu o privremenom oduzimanju akcija od vlasnika fabrike "Slap grup" Siniše Purića i ciglane "Naša sloga" u Kovinu, kaže Slobodan Homen.

Izvor: B92

Subota, 03.07.2010.

17:09

Default images

"Naša sloga“ se vodi na rođake bivseg direktora Elektrodistribucije Beograd Branislava Uskokovića.

Homen je precizirao da je reč o prvoj naredbi te vrste od početka primene Zakona o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela, jer postoji bojazan da će vlasnici prodati akcije ili umanjiti njihovu vrednost do odluke suda o privremenom oduzimanju imovine.

Od Purića je privremeno zaplenjeno 10.613 akcija ukupne vrednosti preko 124 miliona dinara, odnosno oko 1.2 miliona evra, a od Uskokovićevih rođaka i saradnika 93.573 akcije.

Na nepoštovanje odluke tužilaštva o zabrani raspolaganja akcijama u pomenutim preduzećima, koje su donete još u januaru tužilaštvo i Agenciju za privatizaciju upozorili su radnici pomenutih firmi, naveo je Homen i dodao da su oni podneli tužilaštvu i krivične prijave protiv aktuelnih direktora tih preduzeća.

Prema Homenu, Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom u ponedeljak će postaviti privremene upravnike u ovim preduzećima do odluke suda o privremenom oduzimanju imovine kako bi se sprečila prodaja imovine i umanjenje vrednosti akcija.

Naredbu tužilaštva o privremenom oduzimanju akcija sprovodiće organizaciona jedinica za finansijsku istragu.

Protiv Purića i Uskokovića se vode krivični postupci zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja sticali protivpravnu imovinsku korist.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: