Sindikat traži povlačenje Predloga

Savez samostalnih sindikata Srbije zatražio je od Vlade da iz skupštinske procedure povuče Predlog izmena i dopuna Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju.

Izvor: B92

Subota, 03.07.2010.

10:48

Default images

Oni traže da se o predlogu prvo izjasni Socijalno-ekonomski savet. Iz sindikata najavljuju i da će tim povodom održati sastanak sa predstavnicima drugih sindikata.

Predsednik tog sindikata Ljubisav Orbović kaže i da u sindikatu očekuju da poslaničke grupe podrže njihove amandmane.

Ukoliko sindikalni amandmani ne budu prihvaćeni, Sindikat najavljuje štrajkove i masovne proteste na kojima će, osim zahteva vezanih za taj zakon, skrenuti pažnju i na loš materijalni i socijalni položaj zaposlenih, dalje posledice ekonomske krize i realni pad zarada, kao i na neophodnost potpisivanja granskih kolektivnih ugovora, objasnio je Ljubisav Orbović i dodao da "će predložene izmene pogoditi kako sadašnje, tako i buduće penzionere".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: