"Policija istražuje sve pretnje"

Ministar Ivica Dačić najavio je da će policija istražiti sve navode o postojanju pretnji kojima se ugrožava bezbednost lidera SNS Tomislava Nikolića.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 01.07.2010.

16:09

Default images

Dačić je istakao da je zadatak policije da osigura bezbednost svih građana, dodajući da MUP primi više desetina informacija o potencijalnim pretnjama nekome.

On je naveo i da je teniser Novak Đoković u jednom periodu morao da bude štićen jer je policija dobila informaciju da postoji mogućnost da mu je ugrožena bezbednost.

Sve takve informacije moraju da budu proverene i istražene do kraja, bez obzira od koga dolazile, rekao je Dačić posle potpisivanja protokola o saradnji MUP-a i Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Dačić je dodao da medijske spekulacije o ugroženosti bilo koje javne ličnost ne doprinose radu nadležnih državnih organa, dodajući da je mnogo bolje da je neko uhapšen zbog toga, umesto što piše po novinama da preti.

Dačić je ponovio da informaciju od pre dva dana listu ''Blic'', da je lider radikala Vojislav Šešlj naručio ubistvo Nikolića, nisu dali ni MUP ni Bezbednosno-infrmativna agencija (BIA).

Ministar je dodao da je policija obaveštena od drugog državnog organa da je tu informaciju član zemunskog klana Miloš Simović dao svom advokatu.

On je objasnio da ta informacija nije procesno validna, odnosno da ne može da se koristi u istrazi i da će policija i BIA istražiti sve detalje iz Simovićeve izjave.

Dačić je ponovio i da u Srbiji veliki broj osoba po raznim osnovama ima policijsko obezbeđenje, podsetivši da je predložio da lideri svih parlamentarnih, političkih stranaka dobiju obezbeđenje, ne da bi ih policija špijunirala već je to uobičajeno u svetu.

Upitan o medijskim informacijama iz proteklog meseca da kriminalci iz Crne Gore prete pojedinim državnim zvaničnicima Srbije, Dačić je odgovorio da srpska policija razmenjuje informacije sa crnogorskim kolegama i rekao da očekuje da će se saradnja dve policije i u tom segmentu uspešno odvijati i privesti kraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: